Monument valley
Door: Sjaak en Carola
Blijf op de hoogte en volg Sjaak en Carola
14 Juni 2025 | Verenigde Staten, Page
Vanochtend vroeg de wekker maar ik was toch al wakker. We gaan naar Monument Valley, 2 uur rijden hiervandaan. Het is een simpele route weer dwars door Navajo tribe land. Als we bij Kayenta de 163 oprijden doemen de beroemde rotsformaties al op. Het is $10 pp om het land te mogen betreden. Op Google staat dat je voor de valley drive apart moet betalen maar dat hoefde niet. We zoeken eerst het Visitors Centre op -wat de giftshop van het beroemde View hotel blijkt te zijn. Er is geen noemenswaardig Centre- en zowel buiten als binnen worden we getrakteerd door prachtige beelden. We besluiten ondanks onze ‘angst’ voor een lekke band toch de onverharde valley drive te rijden en we zijn er heelhuids uitgekomen. Het is wel hobbelig en sommige stukken zanderig dus goed uitkijken en goede stuurkunst vereist. Sjaak slaagde met glans. Het is geweldig mooi!!!! Het laatste one way stuk slaan we over. Kost veel tijd en we verwachten - klinkt erg I know - veel van hetzelfde. Nog een plasstop en we gaan weer terug naar hotel maar stoppen eerst nog bij het Navajo welcome Centre voor dromenvangers voor onze Sam en Pollewop to be. Wel een echte handgemaakte met hertenleer en uitleg van de Navajo verkoper over de legende ervan. Wat zullen de kindjes slapen!!
De reis verloopt goed en we slaan nog even af richting de canyon waar boten zijn maar ondanks dat het een national park is is er niks te zien. Parkeerplaats staat wel vol want mensen recreëren er blijkbaar ergens. Waar? Geen idee .. dan via Walmart en naar kamer voor koffie en lemon cake. Morgen verlaten we Page en gaan we via Bryce NP naar Cedar City voor de nacht. De laatste week gaat al in ..