Independence
Door: Sjaak en Carola
Blijf op de hoogte en volg Sjaak en Carola
17 Juni 2025 | Verenigde Staten, Lone Pine
Zoals ik al zei: we zitten in een schattig old school motel gerund door een Indiase familie. In big line hebben ze er nog eentje. We zitten even aan de wijn op die leuke houten stoelen en mw India komt vragen of we er nootjes bij willen. Ik vertel dat ik 2 wkn geleden van nicht Melody een grote tas met snacks kreeg voor mn verjaardag en prompt staat ze voor de deur met een handtasje uit India. Toch allerliefst zeg! We gaan gelijk even op de foto en ik draag het gelijk met m’n gsm als we lopen naar de Lemon Food Truck. Krijgt goede recensies op Google en we eten heerlijk van de quesadilla’s. Jaja straks in NL terug naar vegan/vega.Dan lopen we naar de ijssalon voor dessert. Independence en omstreken heeft een geschiedenis. Als we de oude vervallen gebouwen zien doet het aan die tijd terugdenken. Tegenover ons zit het courthouse uit 1922.
En naast ons het huis waar de Amerikaanse schrijfster Mary Hunter Austin in 1903 jaar bekende boek ‘The Land of Little Rain’ schreef.
Een stukje terug is de Manzanar National Historic Site.Hier werden na Pearl Harbor in 1942 meer dan 110.000 (Amerikaans)Japanse immigranten in relocation centers vastgezet.
Morgen nog meer geschiedenis .. bodie state park.