Yosemite
Door: Sjaak en Carola
Blijf op de hoogte en volg Sjaak en Carola
19 Juni 2025 | Verenigde Staten, Mariposa
a ontbijt lekker bijtijds op pad. Yosemite zit om de hoek dus dat is niet ver rijden. De bergen met sneeuw die we de afgelopen dagen zagen daar rijden we nu doorheen. Prachtig mooi. Ze weerspiegelen in het water. Bij een moet ik toch met m’n voetjes erin!! Lekker koel. We rijden de Tioga Pass. Van tevoren goed opgelet of het open zou zijn en ook de extra permit van $2 geregeld vanwege drukte en beperken verkeer. In het park is het best druk. Op de Pass zijn voldoende stop plekken langs de weg maar eenmaal in de Valley is het een drukte van belang. In de Valley verwachtten we eigenlijk de grasvelden van Zion omringd door bergen en watervallen maar alles is - net als in Yellowstone - meer verpakt in bossen en bergen. De hikes zijn prima maar voor onze dag te lang. Hierdoor zien we eigenlijk alleen de hoogtepunten. Die zijn prachtig hoor net als alle andere mooie dingen die we zagen. Het wordt een beetje ‘gewoon’.