Dag 2 - Washington DC - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Sjaak en Carola Kwaak-van Kesteren - WaarBenJij.nu Dag 2 - Washington DC - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Sjaak en Carola Kwaak-van Kesteren - WaarBenJij.nu

Dag 2 - Washington DC

Door: Carola

Blijf op de hoogte en volg Sjaak en Carola

01 September 2019 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Gisteren op eigen houtje een lichtjestour gedaan door DC. Alle monumentale gebouwen prachtig verlicht! Daardoor de slaap uitgesteld en konden we op een ‘normaal’ USA-tijdstip gaan slapen. Het is hier 6 uur vroeger dus voor ons was het nachtwerk. Om 2 pm werd ik wakker maar kon af en toe gelukkig toch de slaap weer vatten. Uiteindelijk was het 6 am dat we onszelf toestonden wakker te worden. Het ontbijt in de Days Inn is zoals verwacht. Een yoghurtje, wat brood wat geroosterd kan worden en jam. Scoorde ook zakje havermout met wat melk. Op zich niks mis mee. Voor het eerst de Uber-taxi genomen met gebruik van de Uber-App. En het werkt als een trein. Onze chauffeur kwam oorspronkelijk uit Egypte en was fan van het NL-voetbalelftal. Hij vertelde onderweg ook wat over Washington. Een aanrader en wij werden zo afgezet bij het Lincoln-memorial. Daar werd net een navy-officier bevorderd, zo naast het beeld van Lincoln. Bijzonder! Ook de steen met inscriptie van Martin Luther King gezien. Op die plek sprak hij de legendarische woorden I have a dream .. via het Constitution Park maar de diverse memorials waar het Korean War Memorial tot de verbeelding sprak door de levensechte beelden daar. Ook het WW-II monument is prachtig en indrukwekkend. De Amerikanen weten hun veteranen en gevallenen wel te eren! Toen nog langs het Witte Huis en richting het Capitol. Loop ook eens naar de achterkant voor een mooie foto! Het is morgen Labor Day en er was een gratis concert waardoor delen van de Mall werden afgesloten. Daardoor kwamen we in de botanische tuin terecht. Ook aanrader. We zochten de bekende broodjeszaak van vorig jaar op: Potbelly. Van daaruit weer de Uber naar het hotel om even bij te tanken want er zat alweer 11 km in onze benen. Straks na de koffie nog even naar buiten om hier wat te verkennen. Morgen vertrekken we naar Roanoke in de Shenandoah Vallei en rijden we de Skyline. In Roanoke overnachten we in Super8 motel.